Rifka ontmoet...

Interactief poppenspel voor mensen met dementie

Leven in een wereld die je niet (meer) goed begrijpt, vraagt om nabijheid en ècht contact. Ik heb ervaren, dat poppen hierin een bijzondere rol kunnen spelen. 

Rifka La Luna is een grote pop. Zij is schoonmaakster, maar vooral geïnteresseerd in de mensen.

Rifka leeft in het moment zelf, ze heeft geen haast en weet hierdoor aansluiting te vinden bij de ander. Rifka verstaat de kunst de initiatieven van de ander (hoe klein ook) te zien en deze te beantwoorden. Hierdoor ontstaan er mooie en ontroerende ontmoetingen. Rufus is een baby aapje, deze is ook altijd mee. Het aapje roept veel op, dit spel is vooral non-verbaal en gericht op beleving.

 

De bezoeken duren 45 minuten per woonkamer. Mijn ervaring is dat regelmatige bezoeken (middels een strippenkaart) leiden tot herkenning en een diepgang in de contacten. U kunt ook een bezoek van Rifka boeken als bijzonder kado voor uw familielid of de woning waar uw familielid verblijft. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op.

Reacties:

 

Herma, welzijnscoördinator De Boomberg, Hilverzorg:

Elke maand wordt Rifka elke maand weer herkend en ontvangt ze een glimlach van velen. Het spel raakt het zo de diepte en soms zo leegte in de dementerende medemens. Het verzorgt herkenning, liefde. Anke bezig zien, nodigt uit om stil te staan. 

Jolanda, medewerker welzijn. De Zeester, Omring

Rifka is open, vrolijk, integer en liefdevol. Ik heb gemerkt dat Rifka in het contact niets van je verwacht, er gewoon “is” zoals ze is. Daardoor kan je helemaal jezelf bij haar zijn. Ze vindt er niets van hoe je bent of wat je doet. Haar manier van “zijn” raakt je in alle veiligheid aan. Ze kan zo ontroerend zijn!

Mimi, medewerker welzijn Gooizicht, Amaris:

Anke is heel goed in het maken van contact en weet goed in te spelen op de bewoners. Rifka heeft een aanstekelijke, kleurrijke en grappige uitstraling. Sommige ouderen zien wel dat het een pop is, maar hebben toch hele gesprekken met haar. Een fantastische manier om dementerende ouderen te bereiken en een zeer geschikte activiteit voor op de afdeling.

 Popcontact   06-30475473   info@popcontact.nl                                 Hilversum  KvK:66088658
Popcontact
  • YouTube - Popcontact
  • LinkedIn - Anke van Vliet-Zwiers
  • Facebook - Popcontact
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now