Huiskameroptredens en -voorstellingen 

voor vitale ouderen èn voor ouderen die in een zorginstelling wonen.

        Popcontact voor ouderen

                 

Ben je zoek naar een voorstelling over de Liefde ter gelegenheid van gouden bruiloft of een senioren-middag? Of juist naar een bijzondere  belevenis in het verpleeghuis, waarbij er weer gelachen wordt en mensen met dementie in verbinding zijn met zichzelf en met elkaar? Poppenspel gaat voorbij de wereld van taal en raakt je in het hart. Dat zorgt voor bijzondere momenten tijdens optredens van Popcontact.  

Dankzij mijn ervaring als mantelzorger en door het volgen van cursussen in contact-clownerie en de Veder-methode, heb ik een speciaal aanbod kunnen ontwikkelen voor mensen met dementie. Het gaat om huiskameroptredens en voorstellingen: Rifka ontmoet, Een koffer vol Liefde en 't Heerlijk avondje. 

 

Rifka ontmoet

In het interactieve Poppenspel met Rifka staat het verhaal van de de ander,hoe klein ook, centraal. Dat leidt tot verrassende, vrolijke en ontroerende ontmoetingen tussen mensen en poppen. 

Het is elke keer anders, dat maakt het zo bijzonder. 

 

Geschikt voor: ouderen met dementie in het verpleeghuis.

Een koffer vol Liefde

 

Herinneringen aan de Liefde, iedereen heeft ze. Tijdens de voorstelling worden herinneringen aan (groot)ouders, vriendschap, verboden liefdes èn het huwelijk opgehaald. Een voorstelling vol koffers met verhalen, poppen, liedjes en oude voorwerpen. 

Geschikt voor: vitale ouderen en ouderen met (beginnende) dementie. 

 

't Heerlijk avondje

Herinneringen aan Sinterklaas komen weer tot leven tijdens deze bijzondere voorstelling met grote poppen, verhalen, liedjes, antiek speelgoed en lekkers.

Het mooie is dat het paard de afdeling op komt, Sint door de knieën kan en Piet bij mensen op schoot.

Geschikt voor: ouderen met dementie.

Raamtheater met Popcontact

Bijzondere acts vanachter het raam, voor het voorjaar van 2021

 

Een wonderlijke figuur verschijnt voor het raam, een pop. Deze ramenlapper van stof maakt contact met de bewoners, zingt bekende liedjes en lapt de ramen. Dankzij Benno en Rifka kunnen bewoners uit verpleeghuizen even genieten van iets heel wonderlijks. 

 Popcontact   06-30475473   info@popcontact.nl                                 Hilversum  KvK:66088658
Popcontact
  • YouTube - Popcontact
  • LinkedIn - Anke van Vliet-Zwiers
  • Facebook - Popcontact
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now
Herkenning en een ferme hand