Workshops Poppenspel voor studenten en professionals

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

De kracht van Poppenspel

Als professional in onderwijs, kinderopvang of zorg, heb je met een pop een krachtig instrument in handen. 

De aandacht en betrokkenheid neemt toe, als de pop tot leven komt. Poppenspel stimuleert het (durven) spreken, het kan ingezet worden om activiteiten te introduceren, mensen (jong of oud) met elkaar te verbinden. Er gebeurt echt iets anders, dan bij de gangbare manier van contact maken. 

Maar wat ... als je wèl poppen hebt, maar ze niet of nauwelijks gebruikt. Omdat je niet weet hoe, er geen tijd voor hebt, het niet goed durft. Dan helpt het enorm als je weet hoe je dit kan doen en hier vertrouwen in hebt. Popcontact helpt je hierbij!

De 3 filmpjes op deze site, opgenomen tijdens de eerste lockdown, geven de eerste praktische tips om direct mee aan de slag te kunnen. Wil je het écht leren en interactief poppenspel goed in je werk kunnen inzetten, boek dan

de 3 workshops 'De Kracht van Poppenspel'.  

 

Introductie workshop

Tijdens de introductie workshops ontdek je welke verschillende soorten poppen en poppenspel er zijn en heb je kennis gemaakt met het Poppenspel A-B-C. Je ervaart hoe een pop leeft, beweegt en wat hij beleeft. Je leert spelenderwijs hoe je je pop kunt introduceren, contact kan maken en op welke momenten je dit kunt doen. Je krijgt een huiswerkopdracht om het geleerde in praktijk te brengen. Tijdens je werk ga je aan de slag met poppenspel, waar je een korte filmopname van maakt en analyseert. 

Verdiepende workshops

Tijdens de tweede en derde workshop deel je met elkaar de opgedane ervaringen. Je presenteert je gemaakte beelden en samen onderzoeken we verder 'wat er goed en minder goed werkt'. We maken een verdieping in het Poppenspel A-B-C, waardoor je je pop op een geloofwaardige manier tot leven komt.

Al spelende ontdekt je wat het karakter is van je pop en welke stem hierbij hoort. Je weet steeds beter aansluiting te vinden bij de ander en ontdekt meer mogelijkheden om poppenspel in te zetten.

 

Na afloop van de workshops heb je een extra middel in handen waar je direct plezier van hebt en ontvang je het certificaat 'De Kracht van Poppenspel'. 

Praktische informatie

De workshops duren 3,5 uur en vinden plaats in Hilversum op vrijdagmiddag 13.30 tot 17.00 uur.

 

Data van de workshops: Vrijdag 20 januari, vrijdag 17 februari en vrijdag 24 maart 2023.  

De groep bestaat uit maximaal 10 personen,

de workshops gaan door vanaf 4 aanmeldingen.

Kosten 3 workshops van 3,5 uur: € 195, excl. 21% BTW.

Voor teams kom ik op uw locatie en geldt een aangepast tarief. Neem gerust even contact op voor meer informatie

1. Wie is jouw pop ?

2. Wat ziet een pop en hoe kijkt hij?

3. Hoe kijkt, luistert en praat een pop?

Reacties op de workshops:

 

Sonja, pedagogisch medewerker: Ik heb genoten van je! Wat was het geweldig. Door de manier waarop jij de poppen tijdens de workshop liet leven kwam het echt bij mij binnen. 

 

Manja Haze, leidinggevende Kinderopvang Mickey: Iedereen heeft de workshop als enorm leuk en inspirerend ervaren. Medewerkers hebben nu voldoende informatie om er echt mee aan de slag te gaan. De meesten zijn er actief mee bezig. 

Mirjam en Karin, pedagogisch medewerkers van BINK kinderopvang: Het was goed het om te oefenen en ervaringen te delen. Door het maken van een filmpjes raakte ik geïnspireerd. Wat me bij blijft is dat het niet altijd groots hoeft, klein is vaak al genoeg en langzaam bewegen. Het ademen, het rondkijken, het maakt een wereld van verschil! 

Ingrid en Ireen, zorgmedewerkers De Herbergier Wij werken in een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie en hadden het succes van het poppenspel al ontdekt. Met Anke hebben wij een hele positieve ervaring opgedaan tijdens een poppen-workshop. Ze heeft ons bruikbare handvatten gegeven, waar in de praktijk lekker mee aan de gang kunnen. Echt een aanrader! 

Lotte Brouwer, leidinggevende bij KO Bij Lotte: 

We hebben vandaag de workshop ‘De kracht van het poppenspel’ gedaan. De pop is een verlengstuk van onszelf (de pop ademt, voelt, ruikt, ziet en hoort) en het gaat erom dat je verbinding maakt met de pop en de groep/ het kind. Dit kan alleen door te vertragen en zelf te ontspannen. Ook leerden we welke pop geschikt is voor welke groep. Anke is een natuurtalent en het was een cadeautje om haar vanochtend te zien werken met haar poppen.