Workshops Poppenspel voor professionals

De kracht van Poppenspel.

Als professional in onderwijs, kinderopvang of zorg,  heb met een pop een krachtig pedagogisch

en didactisch middel in handen. De aandacht en betrokkenheid van kinderen neemt zichtbaar toe, als de pop tot leven komt. Het is een middel om taalontwikkeling te stimuleren, leerdoelen te introduceren òf om bepaalde onderwerpen op een veilige manier te verbeelden of bespreekbaar te maken. Oòk kunnen kinderen met zelfgemaakte poppen hun eigen verhalen uitspelen.

Kortom: Poppenspel stimuleert kinderen in hun brede ontwikkeling. 

Om poppenspel in te zetten heb je vaardigheden, kennis èn vertrouwen nodig. In 1-2 workshops van 3 uur, krijg je de basiskennis en -vaardigheden om uw eigen ideeën rondom poppenspel vorm te geven. De workshops worden gegeven in kleine groepen.

Je gaat tussentijds binnen je werk aan de slag met poppen en tijdens de workshops is ruimte voor terugkoppeling en uitwisseling. Op school kun je er ook voor kiezen om  tegelijkertijd een poppenspel project met de kinderen te doen. Hiervoor word je ook toegerust met ideeën.

Hieronder vind je 4 filmpjes: Het linkerfilmpje geeft dé oplossing voor de personeelstekorten binnen onderwijs en kinderopvang;) Daarnaast speciaal voor leerkrachten die poppenspel in willen zetten tijdens de online lessen, 3 filmpjes met tips uit de workshop De kracht van Poppenspel.

Zodra het weer mogelijk is, zijn de live workshops weer te boeken.

Reacties op de filmpjes:

 

Carla Buntsveld, contactclown:

Wat een leerzame filmpjes. Echt heel goed en duidelijk! De interactie met jou en je poppen is zo mooi om te zien. Je gelooft het.....

Hilly de Jong, autisme coach:

Hoi Anke, dank je wel, wat een leuke en leerzame filmpjes. Je bent niet alleen een fantastische poppenspeler, ook een super docent.

Voor wie is de Kracht van Poppenspel 

De workshops zijn ontwikkeld voor pedagogisch medewerkers uit de kinderopvang, met speciale aandacht voor de waarde van poppenspel als aanvulling op je interactie vaardigheden; voor leerkrachten, die het poppenspel weer echt plek willen geven in de groep; voor contactclowns, die poppen willen inzetten als extra instrument tot interactie; voor activiteiten begeleiders in de zorg èn ... voor iedereen die hier meer over wil leren.

Wat leer je tijdens de workshops?

  • Gebruik van stok-, hand-, klapbek-, vingerpoppen en knuffels en attributen

  • Manipulatie technieken a.d.h.v. het Poppenspel A-B-C.

  • In gesprek met een pop èn kinderen.

  • Uitwerken van een korte verhaallijn/act en dit uitspelen voor elkaar.

  • Binnen de kinderopvang: koppeling tussen het poppenspel A-B-C en Interactievaardigheden.

 

De Kracht van poppenspel is ontwikkeld door: Frouke van Zomeren (De Kleine Zon) en Anke van Vliet (Popcontact).  Anke maakt hierbij gebruik van haar ervaring als poppenspeler,  trainer/coach Voor- & Vroegschoolse Educatie (VVE) en Video interactiebegeleider. 

Reacties:

 

Manja Haze, leidinggevende Kinderopvang Mickey:

Iedereen heeft de workshop als enorm leuk en inspirerend ervaren. Medewerkers hebben nu voldoende informatie om er echt mee aan de slag te gaan. De meesten zijn er actief mee bezig. Gisteren vertelde een leidster van de peutergroep dat ze bij het niet naar huis willen van een kind ook de handpop (kuiken) had gebruikt en dat dit heel goed lukte. Het leeft echt.

Mirjam en Karin, pedagogisch medewerksters:

Het was goed het om te oefenen en ervaringen te delen. Door het maken van een filmpjes raakte ik geïnspireerd. Wat me bij blijft is dat het niet altijd groots hoeft, klein is vaak al genoeg en langzaam bewegen. Het ademen, het rondkijken...het maakt een wereld van verschil! Bedankt.

Sonja, pedagogisch medewerkster:

Ik heb genoten van je! Wat was het geweldig.

Door de manier waarop jij de poppen tijdens de workshop liet leven kwam het echt bij mij binnen. Bedankt voor dit leuke inzicht. 

 Popcontact   06-30475473   info@popcontact.nl                                 Hilversum  KvK:66088658
Popcontact
  • YouTube - Popcontact
  • LinkedIn - Anke van Vliet-Zwiers
  • Facebook - Popcontact
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now