Workshops Poppenspel voor professionals

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

De kracht van Poppenspel.

Als professional in onderwijs, kinderopvang of zorg, heb met een pop een krachtig instrument in handen. De aandacht en betrokkenheid van kinderen en volwassenen neemt zichtbaar toe, als de pop tot leven komt. Het is een middel om contact te maken met de hele groep, plezier te hebben, spel uit te lokken, taalgebruik te stimuleren, activiteiten te introduceren òf bepaalde onderwerpen op een veilige manier te verbeelden of bespreekbaar te maken.

Maar wat ... als je wèl poppen hebt, maar ze niet of nauwelijks gebruikt. Omdat je niet weet hoe, er geen tijd voor hebt, het niet goed durft. Om poppenspel in te zetten, helpt het als je weet hoe je dit kan doen en hier ook vertrouwen in hebt. Popcontact helpt je hierbij!

De filmpjes geven de eerste praktische tips om er nu direct mee aan de slag te kunnen, maar wil je er echt meer over leren en het plezier samen ontdekken, boek dan 1-2 workshops. Dan krijg je persoonlijke adviezen die je de volgende dag kan toepassen. De workshops kan je alleen boeken, met een groepje of met je hele team. Neem gerust contact op voor meer informatie en alle mogelijkheden. 

Reacties op de filmpjes:

 

Carla Buntsveld, contactclown:

Wat een leerzame filmpjes. Echt heel goed en duidelijk! De interactie met jou en je poppen is zo mooi om te zien. Je gelooft het.....

Hilly de Jong, autisme coach:

Hoi Anke, dank je wel, wat een leuke en leerzame filmpjes. Je bent niet alleen een fantastische poppenspeler, ook een super docent.

Benno heeft dè oplossing voor het tekort aan personeel...

Wat ziet een pop en hoe kijkt hij??

Wie is jouw pop en welke rol speelt hij?

Hoe kijkt, luistert en praat een pop?

Wat leer je tijdens de workshops?

  • Welke soorten poppen(spel) er zijn en hoe je deze poppen gebruikt

  • Hoe een pop laat bewegen en praten a.d.h.v. het Poppenspel A-B-C.

  • Hoe je contact maakt en in gesprek gaat met een pop èn kinderen/volwassenen.

  • Binnen de kinderopvang: koppeling tussen het poppenspel A-B-C en Interactievaardigheden.

 

De Kracht van poppenspel is ontwikkeld door: Frouke van Zomeren (De Kleine Zon) en Anke van Vliet (Popcontact).  Anke maakt hierbij gebruik van haar ervaring als poppenspeler en begeleider

(in de zorg,  en speciaal onderwijs), trainer/coach Voor- & Vroegschoolse Educatie (VVE) en Video interactiebegeleider. 

Reacties op de workshops:

 

Manja Haze, leidinggevende Kinderopvang Mickey in Hengelo:

Iedereen heeft de workshop als enorm leuk en inspirerend ervaren. Medewerkers hebben nu voldoende informatie om er echt mee aan de slag te gaan. De meesten zijn er actief mee bezig. Gisteren vertelde een leidster van de peutergroep dat ze bij het niet naar huis willen van een kind ook de handpop (kuiken) had gebruikt en dat dit heel goed lukte. Het leeft echt.

Mirjam en Karin, pedagogisch medewerkers van BINK in Hilversum:

Het was goed het om te oefenen en ervaringen te delen. Door het maken van een filmpjes raakte ik geïnspireerd. Wat me bij blijft is dat het niet altijd groots hoeft, klein is vaak al genoeg en langzaam bewegen. Het ademen, het rondkijken...het maakt een wereld van verschil! Bedankt.

Ingrid en Ireen, zorgmedewerkers De Herbergier in Ermelo:

Wij werken in een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie en hadden het succes van het poppenspel al ontdekt. Met Anke hebben wij een hele positieve ervaring opgedaan tijdens een poppen-workshop. Ze heeft ons bruikbare handvatten gegeven, waar in de praktijk lekker mee aan de gang kunnen. Echt een aanrader! Ingrid & Ireen (met Polleke & Pien)

Lotte Brouwer, leidinggevende bij KO Bij Lotte in Hattem:

We hebben vandaag de workshop ‘ de kracht van het poppenspel’ gedaan. De pop is een verlengstuk van onszelf (de pop ademt, voelt, ruikt, ziet en hoort) en het gaat erom dat je verbinding maakt met de pop en de groep/ het kind. Dit kan alleen door te vertragen en zelf te ontspannen. Ook leerden we welke pop geschikt is voor welke groep en wat te doen bij verlegen kinderen. Anke is een natuurtalent en het was een cadeautje om haar vanochtend te zien werken met haar prachtige poppen. Ik ben oprecht diep geraakt door deze vrouw en wat ze doet. 

 

Sonja, pedagogisch medewerker:

Ik heb genoten van je! Wat was het geweldig.

Door de manier waarop jij de poppen tijdens de workshop liet leven kwam het echt bij mij binnen. Bedankt voor dit leuke inzicht.