top of page

Chico's avontuur...

Een poëtische en muzikale voorstelling in een bijzondere kast met daarin een dierenbos....Kinderen zijn onder de indruk, leven mee met het avontuur van kleine Chico en lachen om de subtiele grapjes in de voorstelling. 

 

Heel soms zie je hoog in oude bomen sponnen zitten, kleine witte beestjes met een oranje snavel.  Sponnen kunnen niet vliegen. Deze voorstelling gaat over Chico, een piepklein sponnetje, die helemaal alleen boven in de boom zit. Zijn moeder is weg en vlakbij kruipt een spin. Roepend om zijn moeder, valt Chico met nest en al uit de boom. Hij komt òp de grond en zelfs ònder de grond terecht. Chico's leven zit opeens vol spannende momenten en ontdekkingen. Gelukkig is er de grote muis en krijgt hij vriendje die hem troost, met hem speelt en Chico naar boven helpt!

 

Leeftijd: 4-8 jaar.

Thema's: familie, vriendschap, avontuur en elkaar helpen.

Duur voorstelling met nagesprek: 45 minuten. 

Poppen en verhaal: Anke van Vliet

Decor en speladvies: Frouke van Zomeren

 

 

Reacties:

Anneke en Marloes, leerkrachten Kors Breyerschool:
Wat een prachtige voorstelling! Mooie muziek; dat gaf
de sfeer en emoties goed weer. Hele mooie poppen.
Het is heel duidelijk en zit supergoed in elkaar.

Rianne, leerkracht Montessorischool:

Wij hebben genoten van de magische voorstelling van Anke over het vogeltje Chico. De kinderen van onze onderbouwgroepen hebben met open monden gekeken. Ze hebben genoten, soms hard lachend, soms vol spanning. Mooie muziek, een verfijnde voorstelling. Anke heeft beweegmomenten ingezet en momenten om met kinderen te evalueren en te praten over gevoelens. Een supervoorstelling. Hartelijk dank.

Leerkracht Auris, De Taalkring:
Wat een schitterend poppentheater. Muziek was prachtig in de sfeer van het verhaal. De kinderen hebben vanaf het begin tot eind genoten. Schitterende betrokken koppies, kijkend naar de kast, staand om bijna het verhaal/de kast in de kruipen. Ook de 'onrustige' kinderen waren tijdens dit spel rustig en aandachtig betrokken. Leuk, dat je het verhaal na afloop nog besprak met de kinderen. 

Kelly en Angela, leerkrachten SBO Het Mozaïek:
Wat een mooie voorstelling. De muziek was ook erg mooi en nam de kinderen nog meer mee in het verhaal. Leuk en spannend decor, ik was nieuwsgierig. Je nam een paar momenten om de kinderen erbij te betrekken, dat was fijn.

Chico en moeder.jpg
bottom of page