top of page

Huiskameroptredens en -voorstellingen 

voor vitale ouderen èn voor ouderen die in een zorginstelling wonen.

Bent u zoek naar een mooie voorstelling over de Liefde òf een ludieke act ter gelegenheid van uw gouden bruiloft of een senioren-middag? Popcontact staat garant voor onvergetelijke middag.

Lees hier verder over  alle mogelijkheden voor uw feest. 

Of zoek je een bijzondere belevenis in het verpleeghuis, waarbij er weer gelachen wordt en mensen met dementie in verbinding zijn met zichzelf en met elkaar? Lees verder.

 

Anke: Poppenspel gaat voorbij de wereld van taal en raakt je in het hart. Dat maakt poppenspel een heel krachtig middel voor interactie voor mensen, bij wie het maken van verbinding niet (meer) vanzelfsprekend is. Dankzij mijn ervaring als mantelzorger, de opleiding Poppen- en objecttheater van de NVP-UNIMA en cursussen in contact-clownerie en Veder-methode, heb ik een speciaal aanbod kunnen ontwikkelen voor mensen met dementie. 

Op de site kunt u alle mogelijkheden bekijken. Als uw interesse gewekt is, kunt u  een mailtje sturen of bellen. Dan bekijken we samen wat voor uw situatie het best passend is. 

2 Verschillende huiskameroptredens:

Poetsen met Catootje 

Mensen met dementie worden geraakt door het sensitieve en interactieve poppenspel. Zij worden alerter, gaan vaak gesprekjes aan en lachen meer. Tijdens het poppenspel met Rifka staat het verhaal van de de ander, hoe klein ook, centraal. Dit leidt tot verrassende, vrolijke en ontroerende ontmoe-tingen tussen mens en pop. Het contact verloopt elke keer en bij iedereen anders. Het is maatwerk en dat maakt het zo bijzonder. Lees meer.

DSCN7634.JPG

 

Plots komt Sjaak de woonkamer in met zijn bloemenkar en de sfeer verandert. De Amsterdammer brengt vrolijkheid, liedjes èn voor ieder persoonlijk een bloem. Zijn aapje doet een beroep op zorgzaamheid op van ouderen en krijgt veel aandacht. Sjaak wordt gewaardeerd door ouderen op alle afdelingen van het verpleeghuis en ook daarbuiten. Lees meer

Op bezoek in Heerenwege

Sjaak van de Bloemenzaak

Reactie van Jolanda, medewerker welzijn bij De Zeester, Omring: Catootje is open, vrolijk, integer en liefdevol. Ik heb gemerkt dat Catootje in het contact niets van je verwacht, er gewoon “is” zoals ze is. Daardoor kan je helemaal jezelf bij haar zijn. Ze vindt er niets van hoe je bent of wat je doet. Haar manier van “zijn” raakt je in alle veiligheid aan. Ze kan zo ontroerend zijn.

3 Voorstellingen voor ouderen:

Een koffer vol Liefde

Herinneringen aan de Liefde, iedereen heeft ze. Tijdens de voorstelling worden herinneringen aan (groot) ouders, vriendschap, verboden liefdes èn het huwelijk opgehaald. Een voorstelling vol koffers met verhalen, poppen, liedjes en oude voorwerpen. 

Geschikt voor: vitale ouderen en ouderen met (beginnende) dementie. Lees meer

Koffer vol herinneringen aan de Liefde

 
  
Herinneringen aan Sinterklaas komen weer tot leven tijdens deze bijzondere voorstelling met grote poppen, verhalen, liedjes, antiek speelgoed en lekkers. Deze Sint kan door de knieën om echt Popcontact te maken en Piet mag op schoot, tot slot komt zelfs Amerigo de ouderen bezoeken. 

Geschikt voor: vitale ouderen en ouderen met dementie. Lees meer.


 

Herkenning en een ferme hand.jpg

't Heerlijk avondje

Koek en Zopie

Ijsbloemen op de ramen, kranten onder je jas, schaatsen en kolenkachels, maar ook warme chocolademelk en jenever. Herinneringen aan kou en de warmte in de winters van weleer.

Een voorstelling met verhalen, poppen, oude voorwerpen, liedjes én warme chocolade melk. 

Geschikt voor: vitale ouderen en ouderen met (beginnende) dementie. Lees meer

Koek en Zopie

Reactie van Kim Kortekaas, Huize Royaal Scheveningen: Vanaf het moment dat tante Rosa opkomt, beginnen alle mensen in het publiek te knikken en snappen haar helemaal. Er is daardoor ook een verbondenheid in het publiek. Het is bijzonder om te zien hoe de mensen met dementie herkenning vinden in de liedjes, mee neuriën. Daarnaast vind ik je erg goed met improviseren. Je zegt precies genoeg en precies het goede, knap!! De humor die je toevoegt is fantastisch ;)

Prijs Arno's Gouden Clownsneus.jpg

Gouden Clownsneusprijs

De Arno’s Gouden Clownsneusprijs is de stimuleringsprijs die jaarlijks wordt toegekend aan een persoon of een organisatie met een bijzonder project voor een glimlach in de zorg voor mensen met dementie of een verstandelijke beperking.

De jaarlijkse uitreiking vindt plaats door Stichting miMakkus en Arno Huibers op Wereld Alzheimer Dag. In 2021 was Popcontact een van de genomineerden en prijswinnaars.

bottom of page