top of page

Workshop en Cursussen Interactief Poppenspel.  

Als professional in onderwijs, kinderopvang of zorg, heb je met een pop een krachtig middel in handen. Er gebeurt iets magisch als een pop tot leven komt: via een pop kan je kinderen en volwassenen verbinden, stimuleren en mooie momenten bezorgen.  

 

Maar wat als je wèl poppen hebt, maar ze niet of nauwelijks gebruikt. Omdat je niet weet hoe, er geen tijd voor hebt of het niet goed durft. Dan helpt het, als je weet hoe je een pop tot leven wekt en hier vertrouwen in hebt. Mijn kennis en ervaring binnen zorg, onderwijs en kinderopvang draag ik graag aan jou over. 

De 3 filmpjes op deze pagina geven de eerste praktische tips om direct mee aan de slag te kunnen.

 

Wil je écht leren hoe je interactief poppenspel goed kan inzetten, zijn er verschillende mogelijkheden: 

- De introductie workshop 'De Kracht van Poppenspel' voor medewerkers uit kinderopvang, onderwijs en zorg.

- De cursus 'De Kracht van Poppenspel' van 4 middagen, in Hilversum

- Incompany training 'Poppenspel in de zorg' voor medewerkers uit de zorg. 

Workshop

De Kracht van Poppenspel

De introductie workshop wordt veel geboekt voor studie-dagen voor kinderopvang en onderwijs. Het is een actieve workshop die meteen toegepast kan worden in het werk. 

Tijdens de workshop ontdek je de soorten poppenspel en maak je kennis met het Poppenspel

A-B-C; Je ervaart hoe een pop tot leven komt, hoe deze beweegt en wat de pop beleeft.

Lees hier meer. 

 

Kinderopvang Mickey_bewerkt_bewerkt.jpg

De cursus 

De Kracht van Poppenspel

Tijdens de cursus van 4 middagen in Hilversum, leer je hoe jij je pop tot leven wekt, wie je pop is, hoe je je pop introduceert en hoe je op sensitieve wijze contact maakt met de ander

Data: Vrijdagmiddagen 26 april, 17 en 31 mei en 14 juni  van 14.00 -18.00 uur. Deze cursus is inmiddels gestart. 

Leer hier meer.

Cursus najaar 2023

Incompany training Poppenspel

in de zorg

In 2024 is het eerste traject gestart, waarbij medewerkers uit een verpleeghuis op een speelse manier Pop-Contact leren maken met bewoners.

De basis in deze training ligt in de belevingsgerichte benadering, video interactie-methodiek en speltechnieken vanuit het poppentheater en clownerie. 

Lees hier meer. 

Antoniushof 2024.JPG

1. Wie is jouw pop ?

2. Wat ziet een pop en hoe kijkt hij?

3. Hoe kijkt, luistert en praat een pop?

Reacties van cursisten

Manja Haze, leidinggevende Kinderopvang Mickey: Iedereen heeft de workshop als enorm leuk en inspirerend ervaren. Medewerkers hebben nu voldoende informatie om er echt mee aan de slag te gaan. De meesten zijn er actief mee bezig. 

Rosianne Gomes, pedagogisch medewerkster: 

Anke laat ons de wereld van poppenspel vanuit alle kanten zien en beleven. Door middel van filmopnames wordt ingezoomd op wat goed gaat. Met waardevolle tips en aanwijzingen, gericht op de doelgroep voor wie je wil spelen, leer je het tot leven wekken van jouw pop. Je leert je pop bewegen en emoties tonen, reageren met je publiek, je geeft je pop een karakter en een stem, een eigen leven. Het was een fijn en waardevolle ervaring. Anke is een talentvolle speler, met een enorme mensenkennis die tijdens de cursus goed van pas komt. 

Ingrid en Ireen, zorgmedewerkers De Herbergier:

Wij werken in een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie en hadden het succes van het poppenspel al ontdekt. Met Anke hebben wij een hele positieve ervaring opgedaan tijdens een poppen-workshop. Ze heeft ons bruikbare handvatten gegeven, waar in de praktijk lekker mee aan de gang kunnen. Echt een aanrader! 

bottom of page