top of page

Sjaak van de bloemenzaak...

Interactief poppenspel voor mensen met dementie

Leven in een wereld die je niet (meer) goed begrijpt, vraagt om nabijheid en ècht contact. Ik heb ervaren, dat poppen hierin een bijzondere rol kunnen spelen. 

Sjaak is een Amsterdammer, hij heeft jarenlang zijn eigen bloemenkraam gehad op de markt en bezorgt nu verse bloemen en liedjes in verpleeghuizen. Sjaak heeft alle aandacht voor de mensen. 

Sjaak heeft ook zijn aap bij zich. Chimp roept ook veel op, mensen komen naar voren in hun stoel om te aaien en genieten. 

 

De bezoeken duren ongeveer 45 minuten per woonkamer. Mijn ervaring is dat regelmatige bezoeken (middels een strippenkaart) leiden tot herkenning en een diepgang in de contacten. U kunt ook een bezoek van Sjaak boeken als bijzonder kado voor uw familielid of de woning waar uw familielid verblijft. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op.

Op bezoek in Heerenwege
Een roosje voor jou.jpg

Reacties:

 

Martine, medewerkster Herenwege:

Gisteren een mooi, grappig, liefdevol en gezellig bezoek van Sjaak van de Bloemenzaak gehad. Bewoners hebben genoten en waren ontroerd dat zij een bloem ontvingen van Sjaak. Dank je Anke.

Tineke, medewerkster van de Voorzienigheid: 

De zusters vierden het 170 jarig bestaan van hun congregatie, die zijn oorsprong heeft in Amsterdam en we kregen hoog bezoek, Sjaak van de Bloemenzaak. Hij had voor iedereen een persoonlijk woordje en is “op zijn Amsterdams” heel charmant. Het was een fijne, zeer bijzondere ontmoeting met Sjaak.

 

Anke maakt van de pop een persoonlijkheid en brengt deze tot leven. We kijken uit naar de volgende voorstelling van Anke.

 

Elly Profijt, coördinator Welzijn, Amaris:

Popcontact onderscheidt zich van de vele muzikale voorstellingen, door een andere creatieve vorm; door in gesprek met de pop, contact te leggen met de bewoner.

 

De vrolijke, creatieve en intrigerende wijze waarop Anke als poppenspeler contact maakt, brengt voor ieders beleving iets anders teweeg. Ik ben ervan overtuigd, dat de emotie die het spel oproept zo echt is dat hij op dat moment ook nodig of passend is bij die bewoner. Anke werkt met een groep, maar alle bewoners komen individueel op hun niveau aan bod.

bottom of page