top of page

Een koffer vol Liefde

Voorstelling voor ouderen met herinneringen aan de liefde

Herinneringen aan de Liefde, iedereen heeft ze. Tijdens de voorstelling Een koffer vol Liefde  worden herinneringen aan (groot)ouders, vriendschappen, kalverliefdes èn het huwelijk opgehaald. Hierin spelen

ook de rol van de kerk, dansles, een romantische bioscoopfilm een rol.

 

Over het verhaal: Susanne Klok helpt haar oude tante Rosa met het uitzoeken van haar laatste koffers,

vlak voor haar verhuizing. Het blijken koffers vol herinneringen, verhalen, liedjes, poppen en oude

spulletjes te zijn. Zo komen mooie oude verhalen van mijn tante èn van de ouderen weer tot leven.

 

Deze voorstelling duurt 60 minuten en is de zeer moeite waard voor iedereen met herinneringen van 65 jaar en ouder. Denk hierbij aan een familiefeest, een ouderensoos, kerk, dagopvang voor ouderen met (beginnende) dementie, en voor ouderen die opgenomen zijn in een verpleeghuis. Gezien het verhalende element in deze voorstelling, is begrip van taal wel noodzakelijk. Groepsgrootte is afhankelijk van de vitaliteit/kwetsbaarheid van de groep tussen de 12-30 personen. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op.

Reacties:

 

Linda Telleman:

Heel erg mooi. Knap hoe je op deze manier de verbinding maakt en ontroert. Het is makkelijk te vergeten dat Rosa een pop is. Dank je wel. 

 

Kim Kortekaas, Huize Royaal Scheveningen:

Vanaf het moment dat tante Rosa opkomt, beginnen alle mensen in het publiek te knikken en snappen haar helemaal. Er is daardoor ook een verbondenheid in het publiek. Het is bijzonder om te zien hoe de mensen met dementie herkenning vinden in de liedjes, mee neuriën. Daarnaast vind ik je erg goed met improviseren. Je zegt precies genoeg en precies het goede, knap!! De humor die je toevoegt is fantastisch ;)

 

Mevr. van de Wetering:

Alles klopte: de herkenbaarheid, de humor, de interactie, tante Rosa, de muziek. Alles liep zo mooi in elkaar over. Met een grote glimlach kijken wij terug op deze mooie bijzondere voorstelling.

Margot en Sylvia vrijwilligers bij de Omring:

Een ontroerende en zeer herkenbare voorstelling, pakkend en emotioneel. Ik pinkte zelf ook een traantje weg.

bottom of page