top of page

Cursus 'De Kracht van poppenspel' 

De cursus 'de Kracht van Poppenspel' duurt 4 middagen en vindt plaats in Hilversum. Dit jaar wordt de cursus alleen in het voorjaar gegeven er zijn nog een paar plekken vrij om mee te kunnen doen. 

 

Tijdens de cursus leer je hoe jij je pop geloofwaardig tot leven wekt, wie je pop is (karakter, beweging, stem), hoe je je pop introduceert en hoe je op sensitieve wijze contact maakt met de ander. En als je werkt met een gekochte pop, leer je ook hoe je deze passend en prettig speelbaar kan maken.

 

Je leert poppen manipuleren volgens het Poppenspel A-B-C, zie ook de 3 filmpjes op deze pagina. Tijdens de cursus leer je deze speltechniek via speloefeningen, huiswerkopdrachten, het maken en analyseren van eigen en andermans filmbeelden (video interactie methode). Na succesvolle afronding van de cursus ontvang je het certificaat 'De Kracht van Poppenspel'. 

Voor wie: professionals uit zorg, onderwijs en kinderopvang. Ook poppenspelers, contactclowns, speltherapeuten en iedereen die zich wil verdiepen in het poppenspel boeken deze cursus. 

Data: Vrijdagmiddagen 26 april, 17 en 31 mei en 14 juni van 14.00 -18.00 uur. Inloop vanaf 13.45 uur. 

Locatie: Wijkcentrum Lopes Dias in Hilversum, op loopafstand van station Mediapark en met voldoende gratis parkeergelegenheid. Het wijkcentrum ligt tegen de hei aan, vooraf kan hier je prachtig wandelen ;) 

Aanmelden doe je door een mailtje te sturen met je naam, adres (voor factuur) + korte motivatie waarom je de cursus wilt doen en wat je wil leren. Geef je ook aan of je gebruik kan maken van een korting (en welke). 

De kosten van deze cursus, 4 middagen van 4 uur: € 310*  

  • Ben je lid van de NVP-UNIMA?  Dan ontvang je € 25 korting en betaal je: € 285*

  • Werk je in de zorg en meld je je aan met een collega van dezelfde locatie. Dan ontvang je € 25 korting en betaal je: € 285*. 

  • Ben je werkzaam als werknemer of ZZP-er, in de culturele of creatieve sector, kijk dan op de site      van Werktuig PPO. Je kan een derde van de kosten terugkrijgen, als de aanvraag wordt geaccepteerd.

 

*Cursuskosten zijn excl. 21 % BTW. De cursus incl. 21 % BTW kost: € 375.  

1. Wie is jouw pop ?

2. Wat ziet een pop en hoe kijkt hij?

3. Hoe kijkt, luistert en praat een pop?

Reacties op de cursus 

Carla Regter, speltherapeute:

Inspirerend, meesterschap en ieder haar eigen talenten tot bloei laten komen. Dat is wat Anke laat ervaren tijdens de cursus. Een aanrader voor een ieder die een (dieren)pop tot leven wil laten komen met subtiele bewegingen die het grote verschil kunnen maken.

 

Rosianne Gomes, pedagogisch medewerkster: 

Anke laat ons de wereld van poppenspel vanuit alle kanten zien en beleven. Door middel van filmopnames wordt ingezoomd op wat goed gaat. Met waardevolle tips en aanwijzingen, gericht op de doelgroep voor wie je wil spelen, leer je het tot leven wekken van jouw pop. Je leert je pop bewegen en emoties tonen, reageren met je publiek, je geeft je pop een karakter en een stem, een eigen leven. Het was een fijn en waardevolle ervaring. Anke is een talentvolle speler, met een enorme mensenkennis die tijdens de cursus goed van pas komt. 

Lenneke Gons: 

Met mensen met verschillende achtergronden, onderwijs, gezondheids- en ouderenzorg, vormden we een groep met verschillende inbreng. Heel veel geleerd, van Anke en ook van elkaar. De groep was heel prettig, er was vertrouwen en respect voor elkaar en dat maakte dat we alles konden zeggen en doen. We gingen aan de slag met verschillende poppen. Uiteindelijk kies je voor een bepaalde pop. Dit karakter ga je uitwerken en leren kennen. Dat ga je filmen en met elkaar bekijken en van commentaar voorzien. Je leert tijdens deze cursus vele facetten van het poppenspel. Ik kan eigenlijk alleen maar zeggen: volg deze cursus!

bottom of page