top of page

Introductie workshop 'De Kracht van poppenspel' 

Deze introductie workshop wordt veel geboekt voor studiedagen voor kinderopvang en onderwijs.

In peuterspeelzalen, kinderopvang- en kleutergroepen liggen poppen vaak ongebruikt in de kast. Je wil wel,

maar komt er niet toe of je weet niet goed hoe. Jammer, want kinderen praten vrijer tegen een pop, ook als

hun taalontwikkeling vertraagt verloopt, ze verlegen zijn of angstig. Een pop kan een houvast zijn voor kinderen. 

Door een kringgesprek samen met een pop te voeren, een activiteit of thema te introduceren, of de dag af te sluiten, is de betrokkenheid van de kinderen hoger, vertellen kinderen veel en hebben ze meer plezier.

 

Door de filmpjes op deze pagina te bekijken, krijg je een indruk hoe je een pop kan manipuleren. Tijdens de workshop gaan we hier dieper op in. Je ontdekt de verschillende soorten poppen en poppenspel én maakt

kennis met het Poppenspel A-B-C. Je ervaart hoe een pop tot leven komt, hoe deze beweegt en wat de pop beleeft. Het is een goede eerste stap om poppenspel vaker en bewuster in te zetten in de groep.

 

Tijdens mijn werk als trainer/coach VVE, heb ik het verband ervaren tussen Interactief poppenspel en de Interactievaardigheden. Deze vaardigheden bepalen de kwaliteit van jou als pedagogisch medewerker of leerkracht. Daarom kan je deze bewust inzetten in het poppenspel. Afhankelijk van de duur van de workshop,

zal ook aandacht besteed worden aan de link tussen interactief poppenspel en deze vaardigheden. 

 

Na deze introductieworkshop wordt regelmatig een verdiepingsworkshop geboekt, om de opgedane ervaringen te delen en een verdieping te maken in de speltechnieken. 

Kosten van de introductie workshop de Kracht van poppenspel van 3 uur voor 6-12 personen: € 475 (excl. reis- en parkeerkosten en 21% BTW). Popcontact levert altijd maatwerk. Neem gerust even contact op om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken. 

1. Wie is jouw pop ?

2. Wat ziet een pop en hoe kijkt hij?

Reacties op de workshop 

 

 

Sonja, pedagogisch medewerker: 

Ik heb genoten van je! Wat was het geweldig. Door de manier waarop jij de poppen tijdens de workshop liet leven kwam het echt bij mij binnen. 

 

Manja Haze, leidinggevende Kinderopvang Mickey: 

Iedereen heeft de workshop als enorm leuk en inspirerend ervaren. Medewerkers hebben nu voldoende informatie om er echt mee aan de slag te gaan. De meesten zijn er actief mee bezig. 

Mirjam en Karin, pedagogisch medewerkers van BINK kinderopvang: 

Het was goed het om te oefenen en ervaringen te delen. Door het maken van een filmpjes raakte ik geïnspireerd. Wat me bij blijft is dat het niet altijd groots hoeft, klein is vaak al genoeg en langzaam bewegen. Het ademen, het rondkijken, het maakt een wereld van verschil! 

Ingrid en Ireen, zorgmedewerkers De Herbergier:

Wij werken in een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie en hadden het succes van het poppenspel al ontdekt. Met Anke hebben wij een hele positieve ervaring opgedaan tijdens een poppen-workshop. Ze heeft ons bruikbare handvatten gegeven, waar in de praktijk lekker mee aan de gang kunnen. Echt een aanrader! 

3. Hoe kijkt, luistert en praat een pop?

bottom of page