top of page

Kerst met de dromenvanger

Een onvergetelijk kerstmoment op school of in de kerk

Ben je op zoek naar een mooi moment dat per groep of in de kerk kan worden beleefd?

Dat kan met de Dromenvanger. 

 

De kinderen zitten in de klas, als er plots komt iemand binnenkomt met een mand. In die mand zit de Dromedoris, een dromenvanger. Hij vangt 's nachts mooie dromen op en geeft deze weer terug, zodat je ze niet vergeet én... er naar kan leven. Nare dromen noemt hij muizenissen en die neemt hij van je over. Hij vertelt dat kerst over dromen gaat, over een betere wereld en gaat in gesprek met de kinderen over kerstdromen. 

Kinderen hangen de sterren op.jpg

Dromedoris vraagt iedereen om op eigen kerstdromen op hun zelfgemaakte sterren te schrijven. Een ster voor zichzelf en ster met een kerstdroom voor een ander.

 

Al deze sterren samen vormen een sterrenwand. Voor de vakantie worden ze meegenomen om uit te delen. 

Zo maakt deze dromenvanger alle kinderen van groep 1 t/m 8 weer bewust van Kerstdromen. 

Leeftijd: 4-12 jaar.

Thema's: Kerst, dromen, wensen

Duur voorstelling: 15 minuten per groep. 

Dromendoris en zijn muizenissen.jpg

Reacties:

Ingrid van Hemert, leerkracht Groen van Prinsterschool, groep 6:
Heel erg bedankt voor je komst! De leerlingen hebben genoten van je optreden. Niet alleen mijn eigen groep 6 vond het leuk, ook de andere klassen hebben genoten.
Zeker de muis vonden ze grappig en verrassend! Door de muis waren de leerlingen betrokken en erg nieuwsgierig naar wat er nog meer komen zou.
Heel fijn dat we op deze manier toch nog een kerstactiviteit konden hebben met elkaar, nadat we twee dagen later weer in lockdown zouden gaan.

 

bottom of page