top of page

Kinderboekenweek 2024:

Ridder Allegonda !

Voor de Kinderboekenweek wordt er een eigentijdse versie van het bestaande sprookje ontwikkeld, passend bij het thema 'Lekker eigenwijs'. De voorstelling zal gaan over het bepalen van je eigen koers en het op vrolijke wijze doorbreken van rolpatronen en verwachtingen.

Allegonda is een kleine prinses, die in de wieg gelegd is om Koningin te worden. Ze is enig kind, dus veel keus heeft ze niet. Maar Allegonda ziet dit anders, zij weet het namelijk één ding zeker: zij wordt ridder!

Dat iedereen haar eigenwijs noemt, kan haar niet schelen. Of ze op haar 18-de verjaardag echt koningin zal worden, is dan ook maar de vraag.


Op haar 18-de verjaardag, krijgt de prinses een brief, een noodkreet van prins Roderick uit kasteel Drakensteijn, met in de gracht een vuurspuwende draak. Hij moet gered worden en dit kan alléén een ridder doen. Allegonda gaat, terwijl het volk op haar kroning wacht, op reis. Deze reis is niet zonder gevaar en onderweg is de hulp van de kinderen nodig. 

 

Honderden kinderen uit regulier en speciaal (basis)onderwijs hebben al genoten van deze voorstelling.  Het is een spannende en grappige voorstelling met grote poppen en een paard, waarbij de kinderen actief betrokken worden. De onderliggende boodschap, méér kunnen, dan anderen van je verwachten, maakt deze voorstelling tot een aanrader voor kinderen uit het SBO en SO. 

Groep: 1 t/m 4. Voor ZMLK scholen is de voorstelling geschikt voor leerlingen vanaf 6 jaar. 

Thema's: Eigen-wijs zijn en moedig je eigen weg gaan.

Duur voorstelling: 45 minuten.

Groepsgrootte: maximaal 50 bij regulier onderwijs en 30 leerlingen bij S(B)O.

 

NB: De foto's en filmbeelden gaan nog aangepast worden, volg de berichten op facebook. 

Verhaal en poppen: Anke van Vliet en Marjan Tjebbes 

Poppenspel: Anke van Vliet
Speladvies: Frouke van Zomeren

Reacties:

Leerlingen groep 1-4 :

Ik vond het grappig, gaaf.

Het paard was leuk.

De telefoon heeft mijn oma ook. 

De draak was spannend.

Ieuw, ze gingen zoenen... 

Marianne, leerkracht SBO Mozaiek:

Onze leerlingen hebben genoten van de voorstelling. Ze  waren van begin tot eind geboeid. De attributen en poppen  spreken erg tot de verbeelding. Dat samen met een leuk verhaal en het gebruik van humor maakt de voorstelling tot een succes!

Leerkrachten groep 4 Gooilandschool: 

Geweldige voorstelling. De groepen 4 hingen aan je lippen en leefden helemaal mee met het verhaal. 

Esther, vakdocent drama Mozarthof (ZML)

Anke weet met haar poppen steeds te verwonderen. Het publiek (van jong tot oud) wordt direct meegenomen in het verhaal, haar spel is subtiel en innemend. Het past daardoor ook zo goed bij onze doelgroep, zeer moeilijk lerenden. Een aanrader!

2024-03-12 13.17.16.jpg
bottom of page