top of page

Thuis bij familie Grutjes

Thuis bij familie Grutjes was de nieuwe voorstelling van 2023. Eigenlijk heten ze familie Gruttelino, maar iedereen noemt hen 'de Grutjes'. Sofia en Antonio wonen met poes Poekie, hun Italiaanse papa Mario en Nederlandse mama Mia in één huis. Ze hebben, net als andere families, eigen gewoontes en rituelen. Zo is het elke zaterdag Pyjama-dag. Zij doen die dag alles in hun Pyjama én eten Pannenkoeken, Patat óf Pizza. Als mama boodschappen gaat doen en papa pizza's gaat bakken, klimt Poekie (met gebroken poot) het dak op. Papa wil de poes redden, maar dan gaat het helemaal mis... Zelfs de brandweer moet er aan te pas komen, maar wie belt de brandweer? Uiteindelijk komt alles goed Thuis bij de familie Grutjes. 

 

Leeftijd: 3-8 jaar, ook geschikt voor SBO en SO. 

Thema's: familie, samen zijn, elkaar helpen, brandweer. 

Duur voorstelling: 45 minuten.

Verhaal, poes en poppenspel: Anke van Vliet-Zwiers

Overige poppen en decor: Lucienne Kuperus.

Speladvies: Frouke Diana van Zomeren

Fotografie: Lisanne van Vliet 

Reacties: 

 

Leerkrachten groep 1-4 Rembrandtschool:

De kinderen hebben enorm genoten van de familie Grutjes. Het is een magische voorstelling waarin Anke de poppen gedetailleerd en met de nodige humor tot leven tovert. Het zorgde voor veel plezier en optimale betrokkenheid.

De leerlingen vonden het heel leuk, sommige momenten spannend en de poes vonden ze heel leuk, dat hij telkens overal opdook.

Ze waren heel betrokken, ook de leerlingen van de taalgroep deden actief mee. Bedankt! 

Leerlingen groep 4, Rembrandtschool:

Hoe kan dat nou die brandweer, ik zag helemaal geen auto... 

Ik vond het grappig dat Poekie op de Pommodori gepoept had. 

Ik wil er nog een keer heen. 

 

Nancy, pedagogisch medewerker Vesper BSO+: Bij het voorstellen van de familie Grutjes zaten de kinderen adembenemend te kijken met wat er allemaal gebeurde. Ze mochten actief deelnemen aan de voorstelling en hebben genoten van de voorstelling! Ze praten er nog steeds enthousiast over, ook hun ouders. Bedankt Anke, voor deze geweldige voorstelling!

We zien je héél graag terug bij Vesper!

 

De familie Grutjes in beeld en beweging, wat meteen duidelijk maakt waarom poppenspel zo van belang is voor kinderen.  Met dank aan Online Beeldvorming en Proloog Hilversum.

Reddeloos op het dak.JPG
bottom of page