top of page

Kinderboekenweek 2023

Thuis bij familie Grutjes

Thuis bij familie Grutjes is de nieuwe voorstelling voor de Kinderboekenweek van 2023. Eigenlijk heten ze familie Gruttelino, maar iedereen noemt ze familie Grutjes. Sofia en Antonio wonen met poes Poekie, hun Italiaanse papa Mario en Nederlandse mama Mia in één huis. Ze hebben, net als andere families, eigen gewoontes en rituelen. Zo is het elke zaterdag Pyjama-dag. Zij doen die dag álles in hun Pyjama én eten Pannenkoeken, Patat óf Pizza. Als mama boodschappen gaat doen en papa pizza's gaat bakken, klimt Poekie (met zijn gebroken pootje) het dak op. Papa wil de poes redden, maar dan gaat het helemaal mis... Zelfs de brandweer moet er aan te pas komen. Als alles achter de rug is, zegt mama dat ze geen pizza's hebben die avond, maar dat ze wél elkaar hebben en dat is het allerbelangrijkste! 

Momenteel wordt hard gewerkt aan deze voorstelling, in juni zijn de try-outs. Je kunt al boeken voor de Kinder-boekenweek. Volg ook de berichten op facebook en tot ziens in oktober.    

Leeftijd: 3-8 jaar.

Thema's: familie, samen zijn, brandweer. 

Duur voorstelling: 35-40 minuten.

Verhaal en poppenspel: Anke van Vliet

Poppen en decor: Lucienne Kuperus.

Speladvies: Frouke Diana van Zomeren

Fotografie: Lisanne van Vliet 

Wat betreft het onderliggende thema van de Kinderboekenweek:

De kinderen Grutjes groeien op met twee culturen, hun vader en moeder hebben niet de 'standaard' maten en het brandweerteam is divers van samenstelling. Dit wordt niet expliciet benoemd, het is gewoon zo;)

Papa wordt gered.JPG
bottom of page