top of page

Popcontact voor mensen met een verstandelijke beperking.

Ben je zoek naar een bijzondere  belevenis in de woonvorm, waar mensen met een beperking helemaal in op gaan, plezier hebben en actief betrokken zijn? Lees dan verder...

Leven in een wereld die je niet goed begrijpt, vraagt om nabijheid en ècht contact. Ik heb ervaren, dat poppen hierin een bijzondere rol kunnen spelen. Poppenspel gaat namelijk voorbij de wereld van taal en raakt je in het hart. Dat zorgt voor bijzondere ontmoetingen tussen poppen en mensen en maakt Catootje en Sjaak graag geziene gasten op een feest, maar bezoekt ook mensen thuis in hun woongroep.

 

Een bezoek aan een woonkamer met 8 bewoners duurt 45 minuten. Naast een bezoek met interactief spel, kunnen bewoners ook genieten van de voorstelling 'Knuffelvriendjes'. 

 
Poetsen met Catootje

Verrassende, vrolijke en ontroerende ontmoetingen tussen mensen en poppen. 
In het interactieve Poppenspel met Catootje staat het verhaal van de de ander, hoe klein ook, centraal. Het is elke keer anders, dat maakt het zo bijzonder.
Lees meer.
Lees ook het blog.

Reacties:

 

Rianne, woonbegeleider De Brink, De Parabool:

Wat bijzonder om te zien dat onze bewoners gaan stralen, zich helemaal door Catootje laten poetsen en vertroetelen. Erg mooi, ze gaan op een heel speelse manier mee in de wereld van de pop. 

Jonna (21 jaar):

Ik vond het poppenspel heel leuk op mijn verjaardag. Ik had Catootje op bezoek. Zoals de pop deed, heel ondeugend met de taken die ze had gekregen.

 

Sjaak van de

 

bloemenzaak

Plots komt Sjaak de woonkamer in met zijn bloemenkar en de sfeer verandert. Deze stoffen Amsterdammer brengt vrolijkheid, gesprekjes, liedjes èn voor ieder persoonlijk een bloem. Zijn aapje Chimp is ook altijd mee, om geaaid te worden en geknuffeld. Lees meer.

Op bezoek in Heerenwege

Reacties:

 

Geeske, woonbegeleider Zozijn:

Ik heb jullie mogen meemaken in verschillende scenario's, met verschillende poppen. Wat een heerlijke stijl van contact maken. Zelf genoot ik net zo hard als mijn bewoners. Dank je wel.

 

Stichting Waranda, Heerewege: 

Van Sjaak van de bloemenzaak kregen de bewoners een bloem en hij zong bekende liedjes. De bewoners werden uitgenodigd contact te maken, te bewegen en te zingen. Deze bezoekjes leveren waardevolle momenten op!

 
Voorstelling:
 
Knuffelvriendjes
 
Knuffelvriendjes is een interactieve en muzikale voorstelling. Met poppenspel, vertelplaten en liedjes beleeft het publiek een herkenbaar verhaal over niet kunnen slapen zonder knuffels en over vriendschap. 
Lees meer en lees ook het blog

IMG_3675.JPG

Reacties:

 

Esther, begeleider Syndion:

Super mooie interactieve voorstelling waarbij bijna alle bewoners geraakt werden.

Wij en de bewoners hebben ademloos gekeken en de mooie rustige stem van Anke liet ook bewoners meegenieten die normaalgesproken een hele korte spanningsboog hebben. Chapeau! 

Marjan leerkracht mytylschool:

Wij hebben enorm genoten van je poppenspel! Heel leuk om te zien, dat kinderen met spraakcomputer ook zo enthousiast reageerden. 

bottom of page