Rifka ontmoet...

Interactief spel voor mensen met een verstandelijke beperking.

Echt contact is het belangrijkste voor mensen met een verstandelijke beperking. Interactief poppenspel  met 'Rifka ontmoet...' draagt hieraan bij.  

Rifka La Luna is een grote pop. Zij is schoonmaakster, maar vooral geïnteresseerd in de mensen. Rifka leeft in het moment zelf, ze heeft geen haast en weet hierdoor aansluiting te vinden bij de ander. Rifka verstaat de kunst de initiatieven van de ander (hoe klein ook) te zien en deze te beantwoorden. Hierdoor ontstaan er mooie en ontroerende ontmoetingen. Rufus is een baby aapje, deze is ook altijd mee. Het aapje roept veel op, dit spel is vooral non-verbaal en gericht op beleving.

 

De bezoeken duren 45 minuten per woonkamer. Mijn ervaring is dat regelmatige bezoeken (middels een strippenkaart) leiden tot herkenning en een diepgang in de contacten. U kunt ook een bezoek van Rifka boeken als bijzonder kado voor uw familielid of de woning waar uw familielid verblijft.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op.

Reacties:

 

Rianne, woonbegeleider De Brink, De Parabool:

Wat bijzonder om te zien dat onze (verstandelijk beperkte) bewoners gaan stralen, zich helemaal door Rifka laten poetsen en vertroetelen. Erg mooi, ze gaan op een heel speelse manier mee in de wereld van de pop. Heel bijzonder.

Jolanda, moeder van Jos (18 jaar):

Jos heeft zichtbaar genoten van Anke haar spel. Even was het afwachten hoe hij het zou vinden, maar doordat Anke zo leuk met de pop reageerde, sloeg dit meteen bij Jos aan. Hij heeft echt van het poppenspel genoten.

 

Jonna (21 jaar):

Ik vond het poppenspel heel leuk op mijn verjaardag. Ik had Rifka op bezoek. Zoals de pop deed, heel ondeugend met de taken die ze had gekregen. 

 

 

 Popcontact   06-30475473   info@popcontact.nl                                 Hilversum  KvK:66088658
Popcontact
  • YouTube - Popcontact
  • LinkedIn - Anke van Vliet-Zwiers
  • Facebook - Popcontact
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now