top of page

'Knuffelvriendjes'. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                           

Je bent klein en je moet naar bed, maar kan ècht niet... want je knuffels zijn kwijt. Knuffelvriendjes is een interactieve en muzikale voorstelling voor peuters en kleuters èn voor mensen met een verstandelijke beperking. Met poppen, vertelplaten en liedjes beleeft het publiek een herkenbaar verhaal over niet kunnen slapen zonder je knuffels, over vriendschap, over spannende momenten als het regent en onweert en wat hierbij helpt. De kinderen doen zelf mee, ze kruipen als een schildpad, maken wind, regen en onweer. Deze voorstelling is gebaseerd op het prentenboek ’Oscar’ van Trees  Verburg (Stichting Oscar) en je ontvangt per boeking een gratis prentenboekje met cd èn lesbrief.

 

Lotje moet naar bed, maar ze is haar knuffelvriendjes Oscar en Haas kwijt. Als Lotje in ze in de verhaaltjes kist zoekt, beleven de kinderen mèt Lotje het avontuur van de bange schildpad Oscar en zijn vlugge vriend Haas. Als het verhaaltje uit is, wordt de kist gesloten. Lotje moet nu echt naar bed. Maar Lotje hoort iets achter het gordijn … Dààr zijn ze, in de tuin. Oscar en Haas zijn ècht op avontuur gegaan…

 

Muziek: Trees Verburg en Dony van Vliet

Leeftijd: 2,5 tot 6 jaar en mensen met een verstandelijke beperking.

Thema's: Vriendschap, knuffels, naar bed gaan, het weer. 

Duur voorstelling: 45 minuten.

Lees ook het blog over deze voorstelling, gespeeld binnen de gehandicaptenzorg.

Haas en Oscar gevonden_edited.jpg

Reacties:

Monique en Rian, Kinderdagverblijf Dribbel:

Prachtige interactieve voorstelling. Het was een goede afwisseling van luisteren en het zelf maken van regen en wind. De kinderen bleven tot het eind geboeid. Heel fijn, dat we vooraf het boekje hadden, om de liedjes en het verhaal te verkennen. Kortom een succes!

 

Janine, leerkracht Goudenregenschool:

De kleuters vonden het super leuk. Lekker interactief!

Een aanrader.


Elly, leerkracht van de Meerklank, school voor ZML:

Mijn kleuterklas en alle andere groepen in onze school hebben genoten van je interactieve voorstelling over vriendschap met Lotje en Oscar. Een grote aanrader voor het speciaal onderwijs.

 

Marjan leerkracht van Olivijn, mytylschool:

De kinderen en wij hebben enorm genoten van je poppenspel! Super leuk dat je na het spel nog even bij een van de kinderen langs ging. Heel leuk om te zien, dat kinderen met spraakcomputer ook zo enthousiast reageerden op je spel. 

Esther, woonbegeleider Syndion:

Super mooie interactieve voorstelling waarbij bijna alle bewoners geraakt werden. Wij en de bewoners hebben ademloos gekeken en de mooie rustige stem van Anke liet ook bewoners meegenieten die normaalgesproken een hele korte spanningsboog hebben. Chapeau! 

bottom of page