top of page

'Voorleeswerken 2022

met Knuffelvriendjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een voorstelling die heel passend is bij de voorleesweken van 2022, is Knuffelvriendjes.

 

Deze voorstelling gaat, net als het prentenboek van het jaar, over het leukste ritueel van de dag: Voorlezen. En dat voorlezen leuk en spannend is en óók de fantasie prikkelt, wordt in deze voorstelling heel duidelijk.                     

Je bent klein en je moet naar bed, maar kan ècht niet... want je knuffels zijn kwijt. Knuffelvriendjes is een interactieve en muzikale voorstelling voor peuters en kleuters. Met poppen, vertelplaten en liedjes beleven de kinderen een herkenbaar verhaal over niet kunnen slapen zonder je knuffels, over vriendschap, over de spannende momenten als het regent en onweert en wat hierbij helpt. De kinderen doen zelf mee, ze kruipen als een schildpad, maken wind, regen en onweer. Deze voorstelling is gebaseerd op het prentenboek ’Oscar’ van Trees  Verburg (Stichting Oscar) en je ontvangt per boeking een gratis prentenboekje met cd èn lesbrief.

 

Muziek: Trees Verburg en Dony van Vliet

Leeftijd: 2,5 tot 6 jaar.

Thema's: Verhaaltje voor het slapen, vriendschap, avonturen met het weer. 

Duur voorstelling: 35-40 minuten.

IMG_3675.JPG

Reacties:

Monique en Rian, Kinderdagverblijf Dribbel:

Prachtige interactieve voorstelling. Het was een goede afwisseling van luisteren en het zelf maken van regen en wind. De kinderen bleven tot het eind geboeid. Heel fijn, dat we vooraf het boekje hadden, om de liedjes en het verhaal te verkennen. Kortom een succes!

 

Janine, leerkracht Goudenregenschool:

De kleuters vonden het super leuk. Lekker interactief!

Een aanrader.


Elly, leerkracht van de Meerklank, school voor ZML:

Mijn kleuterklas en alle andere groepen in onze school hebben genoten van je interactieve voorstelling over vriendschap met Lotje en Oscar. Een grote aanrader voor het speciaal onderwijs.

 

Marjan leerkracht van Olivijn, mytylschool:

De kinderen en wij hebben enorm genoten van je poppenspel! Super leuk dat je na het spel nog even bij een van de kinderen langs ging. Heel leuk om te zien, dat kinderen met spraakcomputer ook zo enthousiast reageerden op je spel. 

bottom of page