Huiskameroptredens en -voorstellingen 

voor vitale ouderen èn voor ouderen die in een zorginstelling wonen.

        Popcontact voor ouderen

                 

Ben je zoek naar een voorstelling over de liefde ter gelegenheid van gouden bruiloft of een senioren-middag? Of juist naar een bijzondere  belevenis in het verpleeghuis, waarbij er weer gelachen wordt en mensen met dementie in verbinding zijn met zichzelf en met elkaar?

 

Poppenspel gaat voorbij de wereld van taal en raakt je in het hart. Dat zorgt voor bijzondere ontmoetingen tussen poppen en ouderen, tijdens optredens van Popcontact.  

Dankzij mijn ervaring als mantelzorger, het volgen van cursussen in contact-clownerie en de Veder-methode, heb ik een speciaal aanbod kunnen ontwikkelen voor mensen met dementie:

3 Verschillende huiskameroptredens:

 

Rifka ontmoet...

Verrassende, vrolijke en ontroerende ontmoetingen tussen mensen en poppen. 

In het interactieve Poppenspel met Rifka staat het verhaal van de de ander, hoe klein ook, centraal. Het is elke keer anders, dat maakt het zo bijzonder. 

 

Tip: zeer geschikt voor ouderen met dementie.

 

Sjaak van de bloemenzaak

Plots komt Sjaak de woonkamer in met zijn bloemenkar en de sfeer verandert. De Amsterdamse charmeur brengt vrolijkheid, gesprekjes, liedjes èn voor ieder persoonlijk een bloem. Zijn aapje Chimp roept zorgzaamheid op bij alle ouderen en krijgt van bijna iedereen aandacht.

Tip: Erg leuk voor alle ouderen. 

Raamtheater

Een wonderlijke figuur verschijnt voor het raam. Deze zingende ramenlapper maakt contact met de bewoners, zingt bekende liedjes en lapt ondertussen uw ramen. Benno en Rifka laten bewoners even van iets vrolijks genieten in tijden van Corona. 

Tip: Als binnen optredens niet mogelijk zijn. 

2 Voorstellingen voor ouderen:

Een koffer vol Liefde

 

Herinneringen aan de Liefde, iedereen heeft ze. Tijdens de voorstelling worden herinneringen aan (groot)ouders, vriendschap, verboden liefdes èn het huwelijk opgehaald. Een voorstelling vol koffers met verhalen, poppen, liedjes en oude voorwerpen. 

Geschikt voor: vitale ouderen en ouderen met (beginnende) dementie. 

 

't Heerlijk avondje

 

Herinneringen aan Sinterklaas komen weer tot leven tijdens deze bijzondere voorstelling met grote poppen, verhalen, liedjes, antiek speelgoed en lekkers. Deze Sint kan door de knieën om echt Popcontact te maken en Piet mag op schoot, tot slot komt zelfs Amerigo de ouderen bezoeken. 

Geschikt voor: vitale ouderen en ouderen met dementie. 

 Popcontact   06-30475473   info@popcontact.nl                                 Hilversum  KvK:66088658
Popcontact
  • YouTube - Popcontact
  • LinkedIn - Anke van Vliet-Zwiers
  • Facebook - Popcontact
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now
Een roosje voor jou